Wil je een kind?
In 6 stappen naar concrete actie

kinderwens? ik help je bij de moeilijke beslissing

wil ik een kind?

Vrouwen anno nu zijn vrij, ze hebben gestudeerd en ze hebben enorm veel keus. Die combinatie is killing. Er is een naam voor: De emancipatieparadox. Hoe hoger je opleiding, des te kleiner je kans op een gezin en des te groter je kans op een burn out.

Daarom is er nu:

Het Goed Bezig-traject

voor single vrouwen die een kind willen
maar die moeite hebben met beslissen

Nu denk je misschien:
huh? Een heel traject?

Ja. Want dat is precies wat er nodig is. Dat je gestructureerd, gedurende 6 maanden, erachter komt wat jij wil in dit leven. Met je hele leven. Want een kind krijg je niet in een vacuüm.

Ik sprak een kinderloze vrouw van vijftig die zei:

Ik ben niet op mijn dertigste aan tafel gaan zitten om de voor- en nadelen van het moederschap af te strepen. En het is niet zo dat ik vervolgens besloot om kinderloos te blijven. Nee, het was een zich voortslepend proces van niet-kiezen; een non-keuze die in mijn leven is geslopen.

hulp bij kinderwens alleenstaanden

Als slimme vrouw heb je alles en niets tegelijk. En je hebt het er maar druk mee. Je doet diepte-investeringen in je uiterlijk én in je innerlijk. Je holt op je designer shoes van de kapper naar de yogales. Too bad dat je van een nieuwe look, sporten en geestelijk relaxen geen nieuw leven krijgt.

Als je een beter privéleven wilt, moet je dingen anders gaan doen

Het is nog niet te laat. Je kunt nu nog gaan voor wat jij wilt in het leven. Juist nu.

Maar het is wél nu of nooit.

Wil je nog langer wachten op de prins die jouw leven redt? Tricky. Wat als hij nou nog 5 of 7 jaar op zich laat wachten?

Of als hij jou niet ziet, omdat je jezelf kwijt bent?

Je privéleven is te belangrijk om te wachten op Mr. Magic of om te denken: dat komt morgen wel. Je leeft maar één keer. Als je alles eruit wil halen dat erin zit, moet je in actie komen.

Dit Goed bezig-traject is er speciaal voor jou

Of je nu besluit om een modern gezin te vormen of de keus maakt voor een kindvrij leven: in deze fase sta jij aan het roer.

Kapitein zijn op je eigen schip maakt gelukkig, mits je twee zaken onder de knie hebt: je moet jezelf kennen en vertrouwen. En je moet een zeekaart hebben om te weten in welke haven jij wil afmeren.

In het dagelijks leven is er geen tijd om grote levensvragen te behandelen

Laat staan dat je gestructureerd vrij krijgt om de zaken te onderzoeken die daar onontbeerlijk voor zijn. Wat is er onontbeerlijk?

• Zelfinzicht om te weten wat er bij jou past
• Overzicht van jouw situatie en van je opties, om te weten waar je uit kan kiezen
• Een doenersmentaliteit.

Het aller-, allerbelangrijkste is: doen. Je leven verandert alléén maar als jij dingen doet.

Doen is simpel. Je neemt een beslissing en je voert hem uit. Denk aan: ik wil beter in m’n vel zitten. Ik besluit om naar de sportschool te gaan. Wat je doet is ‘s avonds opstaan van de bank. Daar zit ‘m de crux. Niet bezwijken aan de bankdrang maar opstaan, jas aan, naar de sportschool.

Zo werkt het ook voor je kinderwens

Wel is er voor grote besluiten méér nodig dan opstaan en je jas aan doen. Je moet besluiten nemen, je moet deadlines stellen en halen. Je moet veerkrachtig zijn en incasseren, maar jezelf niet verliezen. Alles komt neer op een koers hebben. Naar een doel toe werken.

Goed bezig leert je dat allemaal.

In een programma van 6 maanden begeleid ik jou persoonlijk op weg naar een glansrijk privéleven. Het goede nieuws? Je kuntvandaag al beginnen.

hulp bij kinderwens als je alleen bent

Als deelnemer aan Goed Bezig ontvang je het volgende:

• Een enthousiasmerend programma van zes maanden, waarin je precies leert wat je nodig hebt om carrière te maken met je privéleven.
• Geen saaie theoretische verhandelingen of zweverige coaching maar maatwerk begeleiding en praktische opdrachten. De onderliggende theorie is wetenschappelijk bewezen en vormgegeven in oefeningen die jij direct gebruikt voor jouw leven.
• Professionele tips en advies: gedurende het hele traject kun je vragen stellen via email en krijg je feedback op je eigen ideeën en plannen. Door de stap-voor-stap benadering hoef je niet meer na te denken over hoe je moet beginnen. We beginnen samen. Zo ga jij direct aan de slag.
• Een persoonlijk traject met aandacht voor jouw karakter en jouw unieke situatie, gericht op vooruitgang. Alle sessies en coaching doe ik persoonlijk.
Dit traject zorgt ervoor dat jij straks
• Weet wat je wilt
• Weet hoe je dat doel kunt bereiken

De opleiding bestaat uit de volgende delen:

6 x face to face (2,5 uur) in Amsterdam

In deze individuele bijeenkomsten behandelen we de opdrachten die je hebt gemaakt en de resultaten van je onderzoek. Er is uitgebreid tijd voor vragen en een goed gesprek. Je ontvangt vooraf alle theorie en praktische opdrachten (PDF). Daarnaast is er in de bijeenkomsten ruimte voor oefeningen die je ter plekke, met mijn begeleiding, uitvoert. Aan het einde van de sessie krijg je tips en tricks voor de volgende stap.

In de bijeenkomsten leer je onder andere:

1. Zelfkennis. Jezelf beter begrijpen en blijven ontwikkelen.
2. Veerkracht. In ‘t Engels: resilience. Je vermogen om tegenslagen te incasseren en door te gaan is als een spier die je kunt trainen. Wij zoeken de trainingsmethode die bij jou past.
3. Wat jouw opties zijn. Wat kan er, wat heb je al afgeschreven en waarom?
4. Meester zijn over je tijd. Je wil relaxt omgaan met tijd, vooruitgang boeken en doelen afvinken. Wat is het belangrijkste en komt eerst?
5. Beslissen. Belangrijke besluiten maak je op basis van intuïtie, toekomstdromen, persoonlijkheid en je naaste omgeving. Een genomen besluit geeft rust.
6. Afsluitende bijeenkomst. Een goed gesprek in een goede ambiance.

5 x How to– webinars:

1. Persoonlijkheidstest
We kiezen een uit een drietal wetenschappelijke persoonlijkheidstesten degene die het beste bij jou past. Jij maakt de test en wij bestuderen de resultaten samen. Benieuwd naar wat je nog niet weet over jezelf?

2. Daten zonder druk
Verlang je naar de Ware? Stel dat je in deze 6 maanden de man van je dromen tegenkomt. Wat vertel je hem dan over je privéleven? Welk gedrag maakt je sexy, begeerlijk en relaxt en wat juist niet? Of wat als je erachter komt dat hij geen kinderen wil? Terwijl je denkt dat hij toch de Ware is? De romantiek: daar zijn meer vragen over dan antwoorden. Behalve in dit webinar.

3. Beslissen
Hoe neem je een beslissing? Hoe hou je jezelf eraan? Hoe weet je dat je de juiste beslissing hebt genomen? In dit webinar gaan we in op die vragen. Je krijgt een stappenplan en een checklist om je te helpen daadkrachtig beslissingen te nemen. Met deze praktische, wetenschappelijk onderbouwde hulpmiddelen op zak is het in de face to face- bijeenkomsten veel makkelijker werken.

4. Framing en storytelling
Om je dromen uit te voeren moet je ze concreet maken. Hoe vertel je jouw verhaal? Je woordkeus en de opbouw zijn belangrijk voor je omgeving én voor jezelf. Het is zoeken naar de juiste begrippen. Woorden zijn een krachtig instrument: motherhood en otherhood, kindvrij in plaats van kinderloos. Je leert een goed verhaal maken, werken met de juiste woorden, voor het juiste publiek én voor jezelf.

5. Deadlines
Deadlines zijn complex: ze kunnen je zowel verlammen als aanzetten tot actie. Voor de één werkt dreigen met stokslagen, voor de ander is een lekkere beloning beter. Hoe ga je om met deadlines die je jezelf stelt? Kun je zelf gestelde deadlines ook extern maken? We bekijken de verschillende methodes met hun voor- en nadelen, op zoek naar iets dat bij jou past.

2 x persoonlijke coaching
In dit traject krijg je twee keer persoonlijke coaching op een onderwerp naar keuze. Wil je feedback op je planning, twijfel je over welke optie je moet gaan onderzoeken, of lukt het prioriteren niet? Dan kun je 2 x een half uur telefonisch bij mij terecht. Of als je daar meer behoefte aan hebt kunnen we ook een uur aan één stuk in Amsterdam afspreken.

Bonus: Onbeperkt gebruik van mijn kennisbank
Door de jaren heen heb ik enorme kennisbank aangelegd. Niet alleen van boeken maar ook van beleidsstukken, gesprekken met experts, TEDtalks, contacten en artikelen. Via mail en in een besloten facebookgroep krijg je toegang tot al deze kennis:

• Leeslijst met uitreksels
• Film, theater en videotips
• TEDtalks
• Verschillende hechtingsstijlen
• Gezonde rituelen
• Gedragsverandering
• Rouwproces
• Beslissingen nemen
• Gesprekstechnieken

coaching bij beslissing kind krijgen alleenstaand

Dit traject is niet geschikt voor iedereen

Naast dat het een investering van je vraagt is het ook essentieel dat jij en ik een ‘klik’ hebben. We hoeven geen vrienden te worden, maar we moeten elkaar wel begrijpen en vertrouwen.

Over mij, Evelien Isabella de Jong

Noem mij gerust ervaringsdeskundige op dit gebied.

Vijf jaar geleden werd ik langzaam gek. Vriendinnen settelden en steeds vaker hield ik het niet droog als het ging over kinderen, samen oud worden of iets onbenulligs zoals plannen maken voor de feestdagen. Ik had genoten, avonturen beleefd en mezelf ontwikkeld maar ik had verzuimd om werk te maken van mijn privéleven. Toen ben ik aan de slag gegaan. Met geweldig resultaat.

Maar… mijn pad was lang en vermoeiend. Alle fouten die je kunt maken heb ik gemaakt – zoals 7 jaar blijven vastzitten aan een foute man. Dat heeft me kostbare tijd gekost. Ik belandde in een vicieuze cirkel: een vriend willen, wanhopig zijn, potentiële vriendjes afstoten, nog wanhopiger raken, potentiële liefdes nóg harder afschrikken, desperaat zijn. Het begon klein, maar het beheerste uiteindelijk m’n hele leven.

Het verbaasde me dat ik nergens hulp kon vinden voor mijn probleem. Een probleem dat zovéél slimme vrouwen hebben.

Ik heb mezelf nooit onbegrepener en eenzamer gevoeld dan in die vijf jaar. Maar ik heb geknokt, geleerd en, zoals ze in de voetballerij zeggen: ik ben over m’n eigen schaduw heen gesprongen.

Omdat ik mijn ervaringen openhartig deel, in m’n omgeving en op sociale media, kreeg ik steeds meer verzoeken van vrouwen om hen te begeleiden. In gesprekken komen steeds dezelfde onderwerpen terug. Ik merk dat de oefeningen die ik geef – die ik mezelf heb geleerd – direct resultaat opleveren. Van steeds méér vrouwen krijg ik het verzoek om hen te begeleiden in een langer traject. Aan die vraag geef ik gehoor met Goed Bezig.

Goed bezig is een intensief traject dat je leven verandert

Als Cultuurwetenschapper ben ik gewend om complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Ons probleem, dat van single slimme vrouwen die worstelen met hun privéleven, is iets van deze tijd. Wij kunnen niet afkijken hoe onze moeders het deden, of onze oma’s om advies vragen. Wij moeten zelf in actie komen.

We kunnen kennis benutten afkomstig van de psychologie, de sociologie en de geneeskunde. We kunnen leren van elkaar en elkaar helpen. Opdat onze dochters en zonen nieuwe voorbeelden krijgen.

Al tien jaar werk ik als zelfstandige en help ik organisaties bij het delen van kennis en het aanzetten tot gedragsverandering. Voor opdrachtgevers als Lowlands, Paradiso en de gemeente Amsterdam wist ik keer op keer de doelgroep te enthousiasmeren. Ik weet wat er nodig is om mensen ergens bij te betrekken, om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken en mensen daadkracht te geven. Ik ben superblij dat er nu voor single ladies een geweldige opleiding ligt waar je leert om carrière te maken met je privéleven.

Het traject Goed Bezig is er voor vrouwen zoals jij en ik, omdat een vrouw nou eenmaal op tijd moet baren. Ze heeft geen keus.

Wil jij dit traject volgen? Voordat je jezelf inschrijft voor Goed Bezig, hier de must knows:

Je investering
Meedoen aan Goed Bezig vraagt een investering in tijd en geld. Als je meedoet dan moet je dagelijks tijd vrijmaken om met de kennis en de oefeningen aan de slag te gaan. Reken op zo’n 5 tot 9 uur per week, of een dik uur per dag. Wanneer en waar je dat doet mag je zelf bepalen, ’s ochtends in bed of ’s avonds in bad: wat jij wilt. Mits je klaar bent op het moment dat we samen afspreken. De kennis wordt op verschillende manieren overgebracht. Soms moet je lezen, soms luisteren en soms kijken. En natuurlijk: doen.

Persoonlijke ontwikkeling voelt het niet als werk, maar is vooral interessant. De kennis en de kunde die je opdoet, werkt ook buiten de privésfeer. Professioneel, in je relaties met anderen én in je de relatie met jezelf. Ze verbeteren alledrie, want Goed Bezig heeft een enorme impact. Het is een eenmalige aanschaf waar je je leven lang profijt van hebt.

Goed Bezig vraagt voor de volledige opleiding een investering van € 2.997 (inclusief BTW voor particulieren, excl. BTW voor bedrijven en ZZP’ers) Heb je interesse?

Ja, ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek

De kosten van het programma kun je desgewenst aftrekken van de belasting. Ook is het mogelijk om je werkgever in een gedeelte van de opleiding te laten investeren.

Slechts enkele plaatsen beschikbaar
Let op: omdat dit een individueel traject is, kunnen maar 5 vrouwen tegelijk het traject volgen. Simpelweg omdat ik slechts tijd, ruimte en energie heb om 5 vrouwen tegelijk te helpen. Als Goed Bezig vol zit kun je er niet meer bij, maar je kunt jezelf wel op de wachtlijst zetten. Heb je genoeg van je huidige privéleven en wil je nog dit half jaar bliksemcarrière maken?

Goed Bezig-Garantie

Ik weet zeker dat jij met dit traject resultaat boekt, stappen zet en vooruitgang ervaart in je privéleven. Maar als je na de eerste face to face-bijeenkomst ontevreden bent, dan mail je mij dat binnen 24 uur en stort ik je volledige investering terug. Ik wil alleen tevreden klanten.

Voor wie is Goed Bezig geschikt?
Voor single vrouwen die een beter privéleven willen. Je moet bereid zijn om stappen te zetten en actie te ondernemen. De inhoud van dit traject is gebaseerd op  wetenschappelijk onderzoek, maar het is geen universitaire studie. De inzichten krijg je niet louter door het lezen van de teksten en nadenken. Een actieve houding is key.

Dit traject richt zich op single vrouwen. Daar is één uitzondering op. Vrouwen in een prille relatie, een onzekere relatie en vrouwen met een minnaar, adviseer ik ook nadrukkelijk om deel te nemen aan Goed Bezig. Werken aan jezelf in deze situatie komt je leven alleen maar ten goede.

Heb je een goede relatie, maar zijn jullie het alleen niet eens over de kinderwens? Hij hoeft niet te willen wat jij wil, zoals jij niet hoeft te willen wat hij wil. Wil jij kinderen en hij niet? Heeft hij al kinderen en twijfel jij? Mail dan voor overleg (evelien@wilikeenkind.nl). Deze opleiding is gebaseerd op de idee dat mensen ruimte en respect verdienen, ook je partner. Verwacht dus niet dat je met deze opleiding hem zover krijgt dat hij wél kinderen wil.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voor wie is Goed Bezig niet geschikt?
Voor stellen met relatieproblemen. Ik denk dat de inhoud van dit traject wel interessant voor jullie is, maar in een relatie spelen er zoveel andere issues en krachten dat deze leerstof (die gericht is op het individu) voor stellen niet het allerbeste is. Zonde van de tijd, energie en investering van 2 mensen: ga liever op zoek naar een geschikte maatwerk oplossing.

Boekenwurmen met pleinvrees. Ik chargeer, maar het is een serieus criterium. Het traject is gericht op de praktijk. Met alleen studeren haal je niet het maximale uit Goed Bezig. Ook niet met heel hard studeren. Ik besteed aandacht aan de ontwikkeling van jouw doenersmentaliteit, maar mocht je van jezelf weten dat je grote weerstand hebt tegen een praktische aanpak, bel me dan eerst even om te overleggen (06 – 52007582).

Het traject is ook niet geschikt voor vrouwen die niet kunnen veranderen. Als jij denkt dat jouw lerend vermogen nihil is, begin hier dan niet aan. “Het is nou eenmaal zo, ik ben nou eenmaal zo, het ligt niet aan mij, het ligt aan hem, het is het noodlot?” Je mag dit soort dingen eens wel zeggen, maar je mag er niet in geloven. Op een gegeven moment moet je sowieso ophouden met deze teksten.

Locatie en tijd
Het Goed Bezig traject start op aanvraag. Alle face to face bijeenkomsten zijn in Amsterdam op een locatie die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Bij aanvang van het traject plannen we alle 6 bijeenkomsten in. Hou er rekening mee dat daar dan niet meer mee geschoven kan worden. De telefonische kick-off plannen we via de mail vooraf.

kan ik alleen een kind aan? hulp programma

Veelgestelde vragen

Kan ik het traject vanuit het buitenland volgen?
Nee, de face to face bijeenkomsten zijn essentieel. Als je drie maanden of langer in het buitenland zit adviseer ik je om daar van te genieten. Ben je van plan om tijdens deze 6 maanden een paar weken in het buitenland te verblijven, dan kun je opleiding gewoon volgen. Mail me met de exacte periode (evelien @ wilikeenkind.nl)

Kan ik de investering door mijn werkgever laten doen?
Ja, dat kan. Daarvoor moet deze opleiding relevant zijn voor het uitvoeren van je huidige functie of voordelen hebben voor je carrière (let op: bij dat laatste kan het zijn dat je iets moet terugbetalen als je van werkgever verandert). Goed bezig is weliswaar gericht op je privé-leven, maar maakt veelvuldig gebruik van trainingen uit het bedrijfsleven. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding heb ik de opbrengsten van deze opleiding voor professionele doeleinden in kaart gebracht in een bijlage die je krijgt bij je factuur. Een beter privéleven maak je immers ook een productievere werknemer .

Kan ik de investering aftrekken van de inkomstenbelasting?
Ja, dat kan. Als je werkgever niets vergoedt kun je zelf het lesgeld opvoeren als kosten in je aangifte inkomstenbelasting. Ook hiervoor heb je de bijlage bij je factuur nodig, waarin staat dat jij jezelf met deze opleiding professioneel schoolt voor je beroep of je functie.

Ik ben ZZP’er. Kan ik de investering aftrekken van mijn bedrijfskosten?
Ja, dat kan. De kosten zijn voor 73,5% aftrekbaar en de BTW kun je terugvragen (tenzij je zelf het 0% BTW tarief hanteert). Ook hiervoor heb je weer de professionele bijlage bij de factuur nodig.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek