Privé Carrière – levensloop planning

levensloop planning, prive carriere, kinderwens

Levensloop planning, oftewel daadkracht inzake kinderwens

Je weet wat je wil. Je wil gelukkig zijn.
Niet langer uitstellen, maar grip op je leven.

Je wil een privéleven dat bij je past, nu en in de toekomst. Een goed leven waar je later geen spijt van hebt.

Bliksemcarrière maken in je Privéleven. 

Niet zomaar klakkeloos van alles proberen maar een doordacht plan hebben, met voldoende ruimte voor experiment en gaandeweg leren.

Je wilt weten of het moederschap iets voor jou is. Je wilt weten hoe dan, als de liefde op zich laat wachten.levensloop planning, prive carriere, kinderwens

Kindvrij blijven of zwanger worden op een andere manier dan ‘als bekroning op de liefde’ vereist gaandeweg leren want je hebt geen voorbeeld.

Je bent een pionier, maar je bent niet alleen. Er zijn legio mensen die hun eigen gezinsgeluk vormgeven. Er is kennis. Er zijn netwerken. En ik ben er, Evelien.

Cultuurwetenschapper, ervaringsdeskundige en beslishulp. Ik help je met het beantwoorden van vragen als:

Waar begin ik?

Wat is de volgorde der dingen?

Welke opties wil ik onderzoeken?

Hoe breng ik prioriteit aan?

Wil ik co-ouderschap of een bekende donor?

Hoeveel tijd is nodig per optie?

Wie vraag ik en hoe doe je dat?

Heb ik overal wel aan gedacht?

Vragen waarop geen ‘goed of fout’ antwoord bestaat. Er bestaat alleen jouw antwoord, jouw keus, jouw beslissing. Deze en alle andere vragen die bij je opkomen gedurende dit proces, daar zoeken we samen mogelijke experimenten bij om achter de juiste antwoorden te komen.

Levensloop planning is noodzakelijk voor zowel single vrouwen als dames met een onwillige partner.

zwanger worden, kinderwens, lekker bezig, vruchtbaarheid

Dit traject is geschikt voor vrouwen die willen werken aan hun privéleven.

Werken aan je privéleven klinkt ongewoon.

Hoe kun je werken aan de liefde, je vrienden, je huishouden en je gezin?

Het Hoe is de inhoud van dit Privé Carrière Privé traject, dat is wat ik je leer, maar dat het ongewoon klinkt komt omdat we het niet gewoon zijn.

Vroeg kwam een gezin vanzelf. Nu niet meer.

Wij moeten daarmee dealen, als we een gezin willen. Van de vrouwen geboren in 1985 blijft 1 op 5  kinderloos, voor de vrouwen uit 1944 was dat 1 op 10. Als dat gebeurt uit eigen keus is dat prima.

Als je anders had gehoopt en gewenst is kinderloosheid heel verdrietig.

Laat de hectiek van het dagelijks leven, je werk en de mensen die een beroep op je doen, niet in de weg staan van jouw bestemming.

Investeer zelf in het leven dat jij wilt voor jezelf. Al eerder schreef ik hierover in NRC Moeders wacht niet op de Ware en voor Atria (Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis) Maak je eigen familie.

Werken aan je privéleven is fijn om te doen.levensloop planning, privecarriere, prive carriere, kinderwensHoe weet je of jij juist nu aan je privéleven wilt werken?

A) Je ligt wakker over je toekomst. Niet lekker dagdromen wakker, maar malend. Piekeren. Panikeren. -> Kan van alles zijn, dit werk, de liefde, deze woning of je kinderwens.

B) Je maakt jezelf zorgen over je kinderwens. -> Je weet dat moeder wilt worden maar niet wanneer of hoe. Of je twijfelt over je kinderwens, misschien wil jij alleen maar kinderen als dat kan binnen een romantische relatie, maar hoe kom je daar achter als die geliefde er nog niet is.

C) Je besluit regelmatig om je leven te veranderen maar weet niet precies hoe. -> Je begint steeds opnieuw maar hebt niet het idee dat je vooruit komt.

Vrouwen tussen de dertig en vijfenveertig moeten een besluit nemen over het moederschap. Dat dicteert hun lichaam, het is iets biologisch daar is niets aan te doen. (Eicellen invriezen is ook een besluit)

Ja maar Evelien, juist nu? Ik heb het superdruk. 

I know.

Alles komt tegelijk. Carriere maken, fit blijven, levenspartner vinden, je ouders in het oog houden. Dit is een superdrukke tijd.

Yoga, mindfulness en gevulde portemonnee zijn belangrijk maar waar doe je het voor?

Piece of mind krijg je van daden niet door te dromen.

Herken je dit?
Je levensfase en het daarbij behorende kinderwens-vraagstuk spelen een grote rol in je hoofd maar niet in je dagelijks leven, noch in je handelingen.

Het hoeft niet zo te zijn dat je binnen een jaar zwanger wil worden, maar het is wel zo dat je nu wil werken aan concrete zaken.

Je wil nu vooral dingen doen.

In de juiste volgorde zodat je steeds dichter bij je doel komt.

Dat je kinderwens steeds urgenter wordt, betekent niet dat je jezelf focust op zwanger worden.
Je stelt zelf prioriteiten. Ook in je priveleven. Dus we kijken ook naar je werk, woonsituatie en sociale omgeving.
Sowieso zijn er vereisten aan moeder worden. Je wil geen stress over je werk, woning of inkomen.
Zijn deze factoren geschikt om een kind te krijgen, of moeten er nog dingen gebeuren?zwanger worden, kinderwens, lekker bezig

Wie zoek jij?

 • Je wil iemand die met je meedenkt, zonder eigenbelang of oordelen maar wel constructief kritisch.
 • Je wil iemand die jou motiveert bij tegenslagen, die behept is met empathisch vermogen.
 • Je wil een stok achter de deur, zodat je op koers blijft. Maar tegelijkertijd wil je iemand die ruimte biedt voor verdriet, liefdescapriolen of levenservaringen.
 • Je wil iemand die je erop wijst wanneer je ruimte en rust moet nemen. Iemand die jou afremt als je tien dingen tegelijk wil doen, ondoordachte dingen doet of denkt.
 • Je wil plezier hebben tijdens het vormgeven van je privé-leven, niet bagataliseren maar gepast relativeren.

Je maakt je eigen gezinsgeluk niet vanuit stilstand en angst. Je eigen gezinsgeluk maak je door stappen te zetten.

Niet als een olifant door een porseleinkast. Niet als een slak op de A2, noch als een hond die achter z’n eigen staart aandraaft.

Trefzekere stappen. In de richting van je doel, in een comfortabel tempo.

Zwanger worden zonder vaste vriend kan eenzaam voelen, vooral in het begin. Daar ben ik voor, om ervoor te zorgen dat je jezelf niet eenzaam voelt, maar gesterkt.

Na drie maanden moet je zonder mij verder kunnen, we werken dus onder andere ook aan je sociale netwerk. Je leert bewust selecteren wie jij uit jouw netwerk wil inzetten voor troost, gezelschap naar info-avonden of afleiding.

Wij worden geen BFF’s, maar er moet wel sprake zijn van een klik; samen kunnen lachen en huilen. Daarom is kennismaking vooraf een vereiste.

Het kan zijn dat uit ons gesprek blijkt dat wij niet geschikt voor elkaar zijn of dat ik denk dat je beter eerst iets anders kunt doen (bv naar een psycholoog, want dat ben ik niet).

Maak een afspraak voor een KinderwensScan (zie contactformulier onderaan pagina) en vermeld daarbij dat je interesse hebt in Het Privé Carrière traject.

levensloop planning, prive carriere, kinderwens

Hoe ziet het Privé Carrière traject eruit?

Dit traject is dus alleen geschikt als we elkaar kennen. Telefonisch, via een KinderwensKompas, KinderwensScan of old skool via via.

 1. Werkboek met 6 modules. In de eerste maand gaat het om zelfkennis en veerkracht. De tweede maand om alle opties en hoe je omgaat met tijd. We sluiten af met hoe je grondig besluiten kunt nemen en maken een concrete Lange Termijnplanning, volgens de beproefde TerugRekenMethode.
 2. Drie Live dagen met creatieve opdrachten en voldoende gelegenheid tot persoonlijke coaching. Deze dagen zijn in Amsterdam op een locatie die goed via openbaar vervoer te bereiken is.
 3. Vijf webinars (videolessen) over de volgende onderwerpen: *persoonlijkheidstesten, *daten zonder druk of relaties & kinderwens, *beslissen, *framing & storytelling, *deadlines.
 4. Twee keer persoonlijke coaching (telefonisch) van een half uur op afspraak en over een onderwerp naar keuze. Maatwerk dus.
 5. Wekelijkse opdracht met huiswerk dat je via de mail inlevert en waarop ik 1 x per week reageer. Dit huiswerk kan van alles zijn, van lezen, schrijfopdrachten en video’s tot persoonlijke opdrachten om oproepen te schrijven en plaatsen, afspraken te maken, informatiebijeenkomsten bezoeken of jezelf ergens inschrijven.
 6. Het maken van een persoonlijke, uitgebreide financiële planning.
 7. Het maken van een maatwerk langetermijn TerugRekenPlanning.

Quanta costa?

Het Privé Carrière traject kost € 1657,- exclusief BTW, inclusief alle materialen en 3 volledig verzorgde livedagen met lunch en drankjes. 

Ja, ik wil nu aan de slag

Je naam (verplicht)

Je email (verplicht)

Onderwerp

Je bericht