1 op 1 –

3 tot 5 mnd

 

 

 

 

 

1 op 1 –

3 tot 5 mnd

Even checken of over jou gaat:

 • Piekeren over je kinderwens domineert je leven, het is een probleem.
 • De liefde is onderdeel van dat probleem want je relatiewens is even groot, of nog groter dan je kinderwens.
 • Je bent voor je gevoel eeuwig single of je partner wil niet. Kies je voor hem of voor je kinderwens? Duivels dilemma.
 • De tijd dringt, niet alleen fysiek door je biologische klok maar door de stress van het piekeren en de tol die dat eist. Het beïnvloed je leven ook in andere gebieden, zoals je werk en sociale contacten.
 • Je herkent jezelf niet, je reageert labieler dan normaal en voelt jezelf onzeker.
 • Je zit vast, alle opties lijken k*t. Het beste dat je kunt bedenken is: had ik toen maar.

1 op 1 sessie – 3 maanden? Wasda?

Het 1 op 1 traject van 3 maanden bevat 6 uur 1-op-1 coaching waarvan 4,5 uur live in Amsterdam en 1,5 uur Skype of telefoonconsult.

Je maakt een professionele persoonlijkheidstest. Na de eerste sessie ontvang je een speciaal voor jou samengesteld werkboek (PDF). Diverse video’s, en maatwerk opdrachten en oefeningen. Deze 3 maanden ben ik er voor jou.

Drie maanden gestructureerd stappen zetten onder bezielende begeleiding – Gegarandeerd vooruitgang.

Centraal staat persoonlijke ontwikkeling. Je maakt een professionele persoonlijkheidstest. Het resultaat wordt uitgebreid behandeld. Daarmee krijg je inzicht in je persoonlijkheidstype, je kernkwaliteiten en valkuilen.

Er is aandacht voor relationele capaciteiten. Je hechtings-stijl, lessen van liefdesgeschiedenis (ex-en) en hoe jij kijkt naar anderen. Ben je single? Dan onderzoeken we aspecten van daten. Heb je een relatie? Dan dealen we daarmee. Wat vraag je wel, wat niet? Wanneer en hoe voer je kinderwensgesprekken? Als het nodig is, dan oefenen we dat k*t-gesprek over je kinderwens.

Tot slot is er aandacht voor de praktische kant van het moederschap of kindvrije bestaan. Hoe communiceer je hierover met anderen? Hoe zit het met werk, woning en je financiële toekomst?

“Op een professionele, pragmatische manier heeft Evelien mij fantastisch goed geholpen. 36 jaar, zonder partner maar met al aantal jaren een actieve kinderwens, liep ik door chaos in hoofd en emoties, vast in het nemen van een beslissing. Samen zijn we tot een een plan van aanpak gekomen, afgestemd op mijn wensen, normen en waarden. De pragmatische en eerlijke aanpak vond ik verhelderend en werkte goed voor mij. Ik weet nu wat ik ga doen, hoe ik het moet doen en voel me er sterker door!”
Sarah – 3 maanden traject 2019

Wat komt er aan bod?

3 x face to face (1,5 uur) in Amsterdam

In deze individuele bijeenkomsten behandelen we de opdrachten die je hebt gemaakt en de resultaten van je onderzoek. Er is uitgebreid tijd voor vragen en een goed gesprek. Je ontvangt vooraf alle theorie en praktische opdrachten (PDF). Daarnaast is er in de bijeenkomsten ruimte voor oefeningen die je ter plekke, met mijn begeleiding, uitvoert. Aan het einde van de sessie krijg je tips en tricks voor de volgende stap.

De inhoud wordt aangepast op jouw persoonlijke situatie.

Ter illustratie de lesstof die regelmatig aan bod komt:

 • Zelfkennis. Jezelf beter begrijpen en blijven ontwikkelen.
 • Veerkracht. In ‘t Engels: resilience. Je vermogen om tegenslagen te incasseren en door te gaan is als een spier die je kunt trainen. Wij zoeken de trainingsmethode die bij jou past.
 • Wat jouw opties zijn. Wat kan er, wat heb je al afgeschreven en waarom?
 • Meester zijn over je tijd. Je wil relaxt omgaan met tijd, vooruitgang boeken en doelen afvinken. Wat is het belangrijkste en komt eerst
 • Beslissen. Belangrijke besluiten maak je op basis van intuïtie, toekomstdromen, persoonlijkheid en je naaste omgeving. Een genomen besluit geeft rust.

Aanvullend materiaal bestaat uit How to– webinars, TED talks, boeken en video’s. Denk aan:

1. Persoonlijkheidstest
We kiezen een uit een drietal wetenschappelijke persoonlijkheidstesten degene die het beste bij jou past. Jij maakt de test en wij bestuderen de resultaten samen. Benieuwd naar wat je nog niet weet over jezelf?

2. Daten zonder druk
Verlang je naar de Ware? Stel dat je in deze 6 maanden de man van je dromen tegenkomt. Wat vertel je hem dan over je privéleven? Welk gedrag maakt je sexy, begeerlijk en relaxt en wat juist niet? Of wat als je erachter komt dat hij geen kinderen wil? Terwijl je denkt dat hij toch de Ware is? De romantiek: daar zijn meer vragen over dan antwoorden. Behalve in dit webinar.

3. Beslissen
Hoe neem je een beslissing? Hoe hou je jezelf eraan? Hoe weet je dat je de juiste beslissing hebt genomen? In dit webinar gaan we in op die vragen. Je krijgt een stappenplan en een checklist om je te helpen daadkrachtig beslissingen te nemen. Met deze praktische, wetenschappelijk onderbouwde hulpmiddelen op zak is het in de face to face- bijeenkomsten veel makkelijker werken.

4. Framing en storytelling
Om je dromen uit te voeren moet je ze concreet maken. Hoe vertel je jouw verhaal? Je woordkeus en de opbouw zijn belangrijk voor je omgeving én voor jezelf. Het is zoeken naar de juiste begrippen. Woorden zijn een krachtig instrument: motherhood en otherhood, kindvrij in plaats van kinderloos. Je leert een goed verhaal maken, werken met de juiste woorden, voor het juiste publiek én voor jezelf.

5. Deadlines
Deadlines zijn complex: ze kunnen je zowel verlammen als aanzetten tot actie. Voor de één werkt dreigen met stokslagen, voor de ander is een lekkere beloning beter. Hoe ga je om met deadlines die je jezelf stelt? Kun je zelf gestelde deadlines ook extern maken? We bekijken de verschillende methodes met hun voor- en nadelen, op zoek naar iets dat bij jou past.

Bonus: Onbeperkt gebruik van mijn kennisbank
Door de jaren heen heb ik enorme kennisbank aangelegd. Niet alleen van boeken maar ook van beleidsstukken, gesprekken met experts, TEDtalks, contacten en artikelen. In persoonlijke trajecten krijg je toegang tot al deze kennis:

 • Film, theater en videotips
 • TEDtalks
 • Verschillende hechtingsstijlen
 • Gezonde rituelen
 • Gedragsverandering
 • Rouwproces
 • Beslissingen nemen
 • Gesprekstechnieken

Wat kost de 1 op 1 sessie – 3 maanden?

De 1 op 1 sessie (1 maand) kost € 795,- all in.

Mail me als je interesse hebt: evelien@wilikeenkind.nl

Veelgestelde vragen

Ik twijfel over het 1 op 1 traject van 3 maanden want ik wil wel 3 maanden maar… ik ga ook op vakantie/heb afronding project op werk/ben huis aan het kopen.

Meestal kan het wel, de 3 maanden hoeven niet naadloos op elkaar aan te sluiten, maar het is afhankelijk van wat je verwachtingen en verlangens van jouw 1 op 1 traject zijn. Laten we mailen om een bel-afspraak maken. Stuur me een mailtje info@wilikeenkind.nl of sms naar nul zes – 52.00.75.82

Geen idee of ik wel een kind wil, wat nou als ik geen kind wil? (waar slaat kinderwenscoaching dan op?)

Geen kind is de minst gekozen optie. Het meest onderbelicht en het meest onbegrepen door de wereld om je heen. Ik ben heel trots op de 7 dames die ik afgelopen 5 jaar begeleidde, die zelf besloten tot een kindvrij bestaan. Bewust geen kinderen is ook een proces dat verschillende stappen kent, verschillende fases en afwegingen. Dus ook als je twijfelt over wel/geen kind dan is het goed om een plan van aanpak te maken waarmee je het nadenken hierover structuur geeft. Structuur die leidt tot het nemen van een besluit. Zodat je weer ruimte hebt om na te denken over andere levenszaken.

Kan ik een betalingsregeling treffen?

Ja je kunt in termijnen betalen, mail me voor overleg: evelien@wilikeenkind.nl

Mijn vriend wil niet, kan hij meedoen aan de coaching? (of: Kan mijn vriend de coaching krijgen, want hij heeft het nodig.)

Nope. Wel leuk geprobeerd. Maar ik coach alleen mensen die daar zelf om vragen.

 Dus als je vriend zelf coaching aanvraagt, dan zeker. Bring it on.
Kinderwenscoaching van wilikeenkind.nl is ook geschikt voor mannen, die daar behoefte aan hebben.

Klink heel zakelijk allemaal, ik ben nogal emotioneel hierover. Werkt dat?

Jep.
Die wazige emotionele kluwen is mijn drijfveer, huilend ben ik dit bedrijf begonnen. Waarmee ik maar wil zeggen dat ik goed tegen tranen kan. Ik laat me er ook niet door in de luren leggen of door afleiden.

Het gaat erom dat jij geholpen bent, de juiste stappen zet op de juiste momenten. Als Cultuurwetenschapper en ondernemer heb ik jarenlange ervaring in kennisoverdracht.

Wat werkt, werkt.

Dat is mijn coachingsmotto. Daarvoor gebruik ik methoden uit de zakelijke sector (de empathiekaart is een marketing instrument), de psychologie, sociologie, en natuurlijk zelfhulp, storytelling en gedragswetenschap.

Als coach ben ik empathisch (lach & traan aanpak), motiverend en realistisch.