Duidelijkheid over je kinderwensvraagstuk in 90 dagen

 Zonder het gedoe van daten, donoren, kindvrij-stempel of fertiliteitsklinieken

Start: 10 juni 2024

Duidelijkheid over je kinderwensvraagstuk in 90 dagen

 Zonder het gedoe van daten, donoren, kindvrij-stempel of fertiliteitsklinieken

Start: 10 juni 2024

"Ik wil stoppen met nadenken over wel of geen kind en een besluit nemen. Het juiste besluit."

Je bent jezelf ervan bewust dat je iets moet met het kinderwensvraagstuk, want je denkt er continue aan. In deze fase van je leven, heeft dit vraagstuk prioriteit.

Je wil graag minder denken en beter voelen wat de juiste keuze is voor jou. Maar je gevoel bestaat op dit moment voornamelijk uit verdriet en stress. Soms neem je in gedachten een beslissing, om die vervolgens ook weer terug te draaien. Iedere mogelijke keuze lijkt te leiden naar een leven waar je spijt van krijgt.

Was er maar duidelijkheid over wat het beste past bij jou. Je wil bewust, op tijd, het juiste besluit nemen, zodat je vol vertrouwen je toekomst ingaat.

Vijf gevolgen van kinderwenstwijfel

 1. Je bent bang voor spijt later (of voor mensen die daarover beginnen 😉
 2. Je angsten zijn substantiëler, wegen zwaarder dan je verlangens.
 3. Je ervaart machteloosheid omdat je niet weet waar en hoe te beginnen.
 4. Je doet dappere pogingen tot actie, maar alles voelt verdrietig.
 5. Je bent doodmoe van het piekeren en denken in doemscenario’s.

In de plaats van in cirkeltjes denken over wel of geen kind, maak je verbinding met je intuïtie.

 Je weet waarom je verlangt naar een leven zonder kind, of naar het moederschap. Hierdoor kun je gewicht geven aan de opties die voor je liggen. 

Je hebt vertrouwen in jezelf en in de toekomst. Het piekeren is vervangen door positieve scenario’s en focust jezelf op de stappen die ervoor nodig zijn om dat te realiseren. Je bent rustiger want je voelt een stevig fundament voor je beslissing.

Relaties met anderen zijn verbeterd omdat je duidelijkheid hebt en dat ook kunt overbrengen zonder emotioneel gedoe. Je geeft anderen niet de schuld, noch verwacht je van hen dat zij jou komen redden. Je bent integer over jezelf en maakt daardoor echt verbinding met de mensen waar je van houdt.

Bovenal weet en voel je wat het juiste besluit is voor jou en welk leven er bij jou past. Met of zonder kind.

Dat is duidelijkheid ervaren in het kinderwensvraagstuk. 
In het Kinderwens Kompas-traject krijg jij die duidelijkheid.

Het Kinderwens Kompas is ontworpen om jou het volgende te brengen

  Na 90 dagen bezit jij door het KinderwensKompas deze vaardigheden:

  Inzicht over jezelf en het kinderwensvraagstuk

  Wat komt er van buiten en wat zit er in jou? Hoe verbind je jezelf met geliefden, en blijf je trouw aan jezelf? Hoe omarm je twijfel, zonder directe-beslis-drang? Deze vragen beantwoord je in deel 1 zelfinzicht. Hier krijg je:

  Zelfvertrouwen om deze grote beslissing te nemen.

  Inzicht in relevante onderdelen uit je kindertijd.

  Ruimte voor twijfel en jouw perspectief op ouderschap.

  Aan het einde van dit eerste deel kun je met zekerheid zeggen: dit is wie ik nu ben, met dit vraagstuk.

  Perspectief op je toekomst en het krijgen van kinderen

  Hoe zie jij jouw toekomst? Wat vind je echt van een leven zonder kind en van moederschap? Hoe kijk je positief naar een onbekend toekomst? Wat is jouw verlangen, los van je angsten? Je doet in deze module de volgende ervaring op:

  Ontwikkelt vertrouwen in je toekomst, door ervaring op te doen met een leven met en zonder kind.

  Achterhaalt en onderzoekt verborgen patronen en onbewuste angsten over dit vraagstuk.

  Je gebruikt je innerlijke wijsheid als kompas.

  Nu heb je kennis over wat beide levenspaden voor jou persoonlijk betekenen. Je weet wat er belangrijk is voor jou en hebt richting

  Duidelijkheid en daadkracht

  Zelfinzicht en perspectief samen vormen het fundament voor het juiste besluit. Inzet van storytelling en besliskunde maken jou de regisseur van je toekomst. Je neemt het juiste besluit en definieert de stappen die daarbij horen.

  Je kiest persoonlijke bouwblokken voor jouw toekomstverhaal.

  Je handelt strategisch, stelt prioriteiten en geeft gewicht aan opties en relaties.

  Je neemt op tijd het juiste besluit voor jou.

  Dit zit er allemaal bij het Kinderwens Kompas traject

   Online groepssessies & community

   Live online coaching. Er zijn 6 sessies, tweewekelijks op maandagavond om 17.30 uur. Voor alle sessies geldt: aanwezigheid is niet verplicht. Kun je er niet bij zijn? Stuur je vraag in. Geluidsopnames worden gedeeld in de community.

   Aanbod lesmateriaal

   Krachtige, korte kennisvideo’s met daarin verdiepende masterclasses, schrijf- en creatieve opdrachten. De wekelijkse modules van het kompas bestaan uit 2 pijlers: een voor kennis (ratio) en een om bij je gevoel te komen (intuïtie).

   Persoonlijke coaching

   In de community krijg je feedback op je vragen, acties en geschreven werk. Van mij persoonlijk. Ik lees wat jij deelt en coach daarop. Er zijn mensen die zoomsessies overslaan en het kompas doen op momenten dat het hen uitkomt, alleen met geschreven coaching. Concreet coach ik op motivatie, blinde vlekken, geef complimenten, maatwerkopdrachten en ik vraag door.

   Het Kinderwens Kompas is er speciaal voor mensen die twijfelen aan het ouderschap. Wil ik wel of niet een kind? Dat is de vraag waarop je het antwoord krijgt in dit traject.

   Je denkt niet langer in rondjes. Mijn structuur leidt naar Er zit strategie achter hoe, wanneer, welk onderwerp aan de orde komt. Aan het einde van je traject weet je, intuïtief, welk privéleven bij jou past.

   Iedere deelnemer is uniek; heeft een eigen verhaal. Het Kompas pelt lagen af, legt verborgen patronen bloot en vindt ontbrekende puzzelstukjes. Mijn persoonlijke coaching gaat in op jouw patronen en puzzelstukjes.

   Je leert omgaan met twijfel bij levensvragen. Twijfel zegt niets over je relatie of je geschiktheid als moeder of kindvrije vrouw. Twijfel betekent dat dit onderwerp belangrijk voor je is. In je ambivalentie zit een schat aan informatie. Twijfel is een cadeau, dat het kompas helpt uitpakken.

   Niet meer vluchten voor verdriet of pijn. Weten wat je verlangt, is niet hetzelfde als krijgen wat je verlangt. Maar wees gerust: duidelijkheid is geen groter risico op mislukken, het voorkomt spijt. Het Kompas biedt ruimte aan je verdriet om verloren verlangens en maakt ruimte voor de toekomst.

   Stop met bang zijn. Je situatie is niet uitzichtloos. Verdriet is niet eindeloos. Mijn oma zei altijd: “De mens lijdt het meest, aan het lijden dat hij vreest.” Zelf zat ik jarenlang vast in een Griekse tragedie. Linksom of rechtsom, mijn toekomstbeeld was altijd negatief. Geen kind? Groot gemis. Solomoederschap? Superzwaar. Intentioneel co-ouderschap? Gedoe. Daten voor de liefde? De hel. Deze constante stroom van malen, angsten en bezwaren, stopt met het kompas.

   Mijn professionele ervaring is dat iedereen zo’n positief vertrekpunt in zich heeft. Iedereen kan haar of zijn Ware verlangen achterhalen. Ook jij kunt intuïtief weten wat het juiste is voor jou.

   “Met het kompas doorbrak ik m’n negatieve spiraal. Ik zag weer lichtpuntjes in de duisternis. Ik vond het spannend, maar ik wilde hulp bij het vinden van een positief vertrekpunt. Nu ik die basis heb, kijk ik radicaal anders naar m’n situatie en naar m’n toekomst. Nu vertrek ik vanuit vertrouwen.”

   Annelies, 41 jaar

   “Het Kompas is voor mij de beste stap tot nu toe, in dit proces. Het wekelijks eraan werken is een goede motor. Ik heb mezelf dingen gevraagd waar ik voorheen met een boogje omheen liep. Ik ken m’n besluit en ook de werkwijze. Ik kan dit grote vraagstuk in kleine vragen breken en aangaan. Geen blokkade meer door angst en verdriet, zonder te bagataliseren.”         

   Eleonore, 39 jaar

   “Als single met een grote kinderwens en vond ik het moeilijk om te kiezen voor solomoederschap. Ik hield steeds hoop op hetideale plaatje en bleef daar maar verdrietig over. Mijn doel was meer vertrouwen krijgen in mezelf en met rust en plezier naar de toekomst kunnen kijken.

   Dat is gelukt. Ik heb zowel de regie als m’n levenslust terug. Ik stel niet meer uit. Ik ervaar rust en zelfvertrouwen, want ik weet dat ik, als het moet, het ook alleen kan. Het verdriet daarover is zachter, het vertrouwen groter, de angsten zijn minder en zelfliefde is de kern.

   Marjolein, 35 jaar

   Zelf heb ik kostbare jaren verspild met twijfelen. Ja, ik wilde moeder worden. En nee, ik wilde niet de prijs betalen die eraan vastzat. 

   Het verdriet om de onbereikbaarheid van het ideaalplaatje overschaduwde m’n mogelijke toekomstscenario’s. Wat ik toen deed? Huilen. Huilen op m’n verjaardag. Huilen bij de spermabank. Huilen na weer een desperate date.   

   Inmiddels ben ik al 10 jaar Kinderwenscoach en heb ik honderden vrouwen en tientallen heren succesvol begeleid naar duidelijkheid in dit vraagstuk. Ik ben afgestudeerd als Cultuurwetenschapper en ben dus geen psycholoog of therapeut. Wel zitten regelmatig psychologen en therapeuten in het kompas. 

   Mocht je twijfelen over je geschiktheid dan stuur een mailtje naar mij persoonlijk: evelien@wilikeenkind.nl 

   Mijn aanpak is motiverend en empathisch. Bovendien houd ik zware zaken graag luchtig, zonder te bagataliseren.

   FAQ Kinderwens Kompas

   Is het voor mij als mijn vriend geen kind wil maar ik (misschien) wel?

   Jazeker, dit traject is voor jou.

   Er is meer dan uitmaken of kinderwens opgeven. Dit vraagstuk beantwoorden is een proces. De eerste stap is weten waarom je wil wil wat je wil. Als je dat weet, kun je een beslissing waarin je liefde voor je partner wordt meegewogen, en waarin je jouw verlangen naar het moederschap ook meeweegt.

   Ik weet al wat ik wil, heeft het dan zin om mee te doen?

   Dat hangt er vanaf of je nu voldoende duidelijkheid en daadkracht hebt (dan heb je het kompas niet nodig) of dat je verdrietig bent, onrustig of angstig ondanks je verlangen. Als alle stappen die je nu zet, loodzwaar voelen? Dan raad ik het Kompas aan. Vrijwel alle deelnemers stappen in met een voorgevoel / voorkeur, alleen ontbreekt het hen aan helderheid (ze hebben hoogstens een donkerbruin vermoeden 😉 

   Volgens mij wil ik geen kind, is het kinderwens kompas dan wel geschikt?

   Het kompas is bij uitstek geschikt voor mensen die willen leven zonder kind, en die een goed stevig fundament willen voor die beslissing. Beslissen om te leven zonder kind betekent niet dat je leven blijft zoals het nu is, maar dat je ruimte en vrijheid ervaart om dat kindvrije bestaan ook echt te leven

   Deze vraag speelt alleen omdat ik single ben. Ik wil het liefst een relatie, is dit traject iets voor mij?

   Wil je liever een relatie of liever een kind, of zijn de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden? Het kompas stelt je in staat om hier slim mee om te gaan. Het is lastig daten met een prangende kinderwens, maar het is ook verdrietig zoeken naar donorzaad als je dolgraag een relatie wil. Er is een juiste tijd voor iedere optie, welke dat nu voor jou is wordt duidelijk in dit traject.

   Mijn partner moet dit traject doen, kan ik haar/hem opgeven?

   Nope. Je geeft jezelf opgeven en gaat zelf de commitment aan. Je kunt het wel cadeau doen aan je lief (mooi, dik cadeau) maar alleen als ze dat zelf willen.

   Volgens mij ben ik al te laat, maar ik kan het vraagstuk niet loslaten. Hoe helpt het kompas mij?

   Ja het kompas helpt je om in het reine te komen met het kinderwensvraagstuk. Ook als het al te laat is om nog een biologisch kind van jezelf te krijgen. Er doen met enige regelmaat vrouwen in de tweede helft van de veertig mee. Ook dan zijn er nog verschillende opties en uitkomsten mogelijk.

   Ik heb ADHD, autisme, faalangst, neiging tot depressie of bipolaire stoornis, werkt dit voor mij?

   Meestal wel. Ik heb zelf ADHD en een groot empathisch vermogen voor ieders mentale uitdaging. Als je twijfelt of hierover vragen hebt: mail evelien@wilikeenkind.nl

   FAQ Praktisch

   Wanneer zijn de groepssessies?

   De sessies zijn op:
   – 10 juni om 19.30-20.30u
   – 24 juni om 19.30u
   – 8 juli om 17.30u
   – 22 juli om 17.30u
   – 5 augusus om 17.30u
   – 19 augustus om 17.30u

   Hoe werkt de zakelijke factuur? (Komt mijn werkgever daar niet achter?)

   De zakelijke factuur vraag je aan via de mail info@wilikeenkind.nl. Dan ontvang je alle informatie van mijn Online Business Manager.
   Zakelijke facturen worden gebruikt voor werkgevers met een opleidingsbudget of door ondernemers die zichzelf opleidingsbudget toekennen. De zakelijke offerte en factuur komen van deinfobalie.nl en daarop staat Innerlijke kompastraining – zelfleiderschap, intuïtief handelen en werk/privé balans.

   Tijdens het traject ben ik 3 weken op vakantie, kan ik dan wel meedoen?

   Dat kan, mits je in die 3 weken ook wat aan het kompas kunt doen, of als je van te voren of erna tijd hebt om in te halen. Verwacht je dat je eigenlijk onvoldoende tijd hebt voor het kompas? Dan kun je beter een volgende keer instappen. Mocht je weinig tijd beschikbaar hebben maar ook haast hebben, dan is het mogelijk om te verlengen naar een volgende kompasronde.

   Heeft het traject voldoende persoonlijke begeleiding?

   Ja er is veel persoonlijke begeleiding. Het merendeel daarvan vindt plaats op via geschreven teksten. Jij deelt je resultaten van de opdrachten en daar reageer ik persoonlijk op. Die coaching vindt continue plaats gedurende de 3 maanden van het kompas. Daarnaast wordt er gecoacht in de live groepssessies. 

   Doe je ook 1-op-1 coaching? (Ik ben niet goed in groepen)

   Er is beperkt ruimte voor (1 of 3) maatwerk coachees in mijn praktijk. Bij stellen die samen het traject doen (tegelijk instappen, los van elkaar werken en samen afsluiten), werk ik 1-op-1 met een van hen. Ook mannen doen een individueel traject met individuele sessies. Wil je hier meer over weten? Mail naar mijn team op info@wilikeenkind.nl

   Hoe werkt de niet-goed-geld-terug-garantie?

   Jij doet vanaf het begin een maand mee met het kompas en deelt je resultaten in de community. Als je daarna vindt dat het kompas niet geschikt is voor jou, dan mail je naar info@wilikeenkind.nl met die mededeling. Als blijkt dat je actief hebt deelgenomen, krijg je jouw investering terug.

   Ontdek Jouw KinderwensKompas: Profiteer van Onze Kortingsweken!

   Tijdens onze speciale earlybird kortingsweken krijg je de kans om met een mooie korting en aan de slag te gaan.

   Wat kun je verwachten?

   1. Uitgebreide Persoonlijkheidstest: Ontdek jouw persoonlijke valkuilen en leer of je vlucht voor pijn, te veel naar anderen kijkt of dat perfectionisme je in de weg staat bij je kinderwens. Deze inzichten zijn cruciaal voor jouw toekomstperspectief.
   2. Liefdesgedoe Bonuspagina: Verwerf waardevolle kennis over je hechtingsstijl, ex-partners, kernwaarden en hoe je relatie of datingleven wordt beïnvloed door je kinderwens. Deze extra’s helpen je om liefde en kinderwens in balans te brengen.
   3. Direct aan de Slag: Na betaling kun je meteen beginnen met de eerste oefening. Het opruimen van hoofd en hart. Deelnemers ervaren direct een vermindering van paniek en een verbetering van hun slaapkwaliteit.

   Dit is je kans, profiteer nu van onze kortingsweken en zet de eerste stap naar duidelijkheid.

   Begin vandaag nog met het KinderwensKompas en krijg de rust en inzichten die je nodig hebt.

   Eenmalige investering

   € 1797,-

   (€ 1597,- early bird)

   • Over 90 dagen je besluit genomen
   • Eenmalige investering, levenslang resultaat
   • Contact met lotgenoten
   • Realistische aanpak met humor en empathie
   • Slimme trucs en tips voor je privéleven

   FAQ

   Kan ik in termijnen betalen?

   Het is mogelijk om in 4 termijnen van € 422,50 te betalen.

   Ik heb al zoveel geprobeerd, wat als dit ook niet werkt?

   Dat is een begrijpelijke angst, die ik af en toe terug hoor. De eerste sessie van het kompas stelt iedere coachee een concreet doel voor het traject. We praten over de formulering en wat dat voor jou betekent en daarna zetten we dat doel zwart op wit. Dit doe ik omdat ik niet wil dat je met valse verwachtingen instapt en ik wil dat je succes ervaart. Er zijn nog geen mensen geweest die het traject hebben doorlopen en er niet uit zijn gekomen. Iedereen heeft aan het einde duidelijkheid of weet waaraan het ligt dat er geen duidelijkheid is. Weet wat het missende puzzelstukje is en wat er moet gebeuren om alsnog tot duidelijk te komen. Denk dan aan bijvoorbeeld EMDR, relatie of gezinstherapie.  

   Wat zijn de tijden van de live sessies?

   De sessies zijn op:
   – 10 juni om 19.30-20.30u
   – 24 juni om 19.30u
   – 8 juli om 17.30u
   – 22 juli om 17.30u
   – 5 augusus om 17.30u
   – 19 augustus om 17.30u

   Hoe lang houd ik toegang tot de inhoud van het kompas?

   Je houdt een jaar lang toegang tot de online omgeving. Het is bovendien mogelijk om tegen administratieve vergoeding over te stappen naar een volgende kompasgroep, mocht je om persoonlijke redenen niet het traject kunnen volbrengen in de 3 maanden van het kompas. 

   Is het traject zakelijk aftrekbaar voor een ondernemer?

   Jazeker het is mogelijk om een zakelijke factuur te krijgen. Mail daarvoor naar het team op info@wilikeenkind.nl met je verzoek en de gegevens die op de factuur moeten worden vermeld. Je ontvangt dan een factuur voor Innerlijke kompastraining van de infobalie. (Let op, zakelijke facturen zijn voor het bedrag exclusief 21 % BTW).

   Kan ik het traject vergoed krijgen door de verzekering? (Nee wel door een werkgever met opleidingsbudget)

   Helaas, is het niet mogelijk om deze kosten in te dienen bij een verzekeraar. Wel kun je een zakelijke factuur ontvangen van de infobalie .nl voor een Innerlijke kompastraining ten behoeve van persoonlijke ontwikkeling, zelfleiderschap en gezonde werk/privé balans.  Mail daarvoor naar het team op info@wilikeenkind.nl met je verzoek en de gegevens die op de factuur moeten worden vermeld. Je ontvangt dan een factuur van de infobalie en het woord kinderwens komt er niet op voor. (Let op, zakelijke facturen zijn voor het bedrag exclusief 21 % BTW).

   Ik weet niet of ik wel vruchtbaar ben, maakt dat uit?

   Heb je redenen om jezelf zorgen te maken over je vruchtbaarheid? Heb je bijvoorbeeld ooit chlamydia gehad of ben je gediagnosticeerd met PCOS, dan kan het raadzaam zijn om daar eerst of ook onderzoek naar te doen. Het kinderwenskompas staat op zichzelf, naast je medische vruchtbaarheid. Soms doen er mensen mee die voor zichzelf al verwachten dat ze geen kind meer kunnen krijgen (vanwege leeftijd of vruchtbaarheidsproblemen) maar bij wie dit vraagstuk veel mentale ruimte blijft innemen. Zij doen het kompas om van die onrust af te komen, om bewust te rouwen om gemiste levenspaden en ook om zichzelf gelukkiger te voelen voor het toekomstig pad dat zij inslaan. 

   Is er voldoende gelegenheid tot persoonlijke coaching?

   Jazeker, daar waar je in sommige online trajecten alleen contact hebt met je coach in bomvolle zoomsesies, zit hier het merendeel van de coaching in de geschreven feedback op al je gemaakte opdrachten. Je gaat de diepte in door te schrijven, daarop wordt gereflecteerd en krijg je van mij persoonlijk feedback. Altijd op al je werk. Dat maakt dit traject zo waardevol.

   Kan ik het kompas doen terwijl ik net begonnen ben met therapie?

   Dat hangt ervan af. Bijvoorbeeld van welke therapie, hoeveel tijd ben je daarmee kwijt, wat vind je therapeut ervan? Sommigen doen het kompas gelijktijdig met andere therapie, of terwijl ze in een burn-out zitten. Anderen hebben voldoende tijd om het kompas in te plannen op maanden dat ze verder niets hebben. Als je hier vragen over hebt, of twijfelt aan je geschiktheid, mail naar evelien@wilikeenkind.nl Dat is het mailadres dat alleen Evelien leest. 

   Is het ook mogelijk om het kompas versneld te doen? Ik heb haast.

   Het is mogelijk, maar het is niet iets dat ik adviseer. Het is belangrijk om te weten waarom je haast hebt, hoeveel tijd je er dan per week aan wil besteden en wat de gevolgen zijn van die tijdsdruk. Als je daar realistisch (eerlijk) in bent dan kun je sneller door de materie heengaan en ik kan je adviseren over opdrachten die je wellicht kunt overslaan. Ook is het mogelijk om te kijken welke stappen je wil zetten, waardoor dit snel moet en hoe die paden naast elkaar kunnen bestaan. 

   Niet goed geld terug garantie

    Je krijgt je geld terug als het kompas niets voor je is. Dus net zoals je bij boek kan terugsturen “niet tevreden”, kun je bij mij tot 30 dagen na de eerste sessie je geld terugkrijgen. Je moet dan wel echt meedoen. Dus de video’s kijken en de opdrachten maken (gelijk een goede stok achter de deur om het écht een kans te geven).

    Het traject heeft voor mij 4 dingen opgeleverd:
    – Ik weet – zoals het kinderwenskompas belooft- wat mijn verlangen is. Dat voelt als met je voeten op de aarde landen, terwijl je ervoor zo’n 25 cm boven bungelde.
    – Doordat mijn partner het traject ook heeft gevolgd geeft het ons een constructieve bodem om verder te praten over de toekomst.
    – Ik weet dat er voor mij zoiets bestaat als intuïtief weten. En dat is heel prettig.
    – De oefeningen hebben me inzicht gegeven in hoe je omgaat met lastige levensvragen en keuzes. Ik heb geleerd om zaken wat tijd te gunnen en in kleinere stapjes te werken aan een geheel wat je nog niet helemaal overziet. Ik heb getwijfeld of ik wel met dit traject moest starten in mijn burn-out, maar het kwam uiteindelijk precies op tijd. Zowel voor mijn relatie als een houvast voor andere vraagstukken.

    Susan, 37 jaar

    Ja, ik wil duidelijkheid in het kinderwensvraagstuk
    Weten wat mijn ware verlangen is, in 90 dagen

    Zonder het gedoe van daten, donoren, kindvrij-stempel of fertiliteitsklinieken.