Pers

Een kinderwens, maar geen gewillige partner? ‘Ik vroeg mijn minnaar om een kind’

Evelien de Jong (43) wilde graag een kind, maar een partner had ze niet. In haar zoektocht naar manieren om haar kinderwens te vervullen, deelde ze haar ervaringen op een blog. Nu helpt ze vrouwen met een partner die (nog) geen kinderen wil. “Vrouwen komen op mijn site terecht als ze meer informatie willen over stiekem zwanger worden.”

Lees verder

‘Het hartstochtelijke ideaal van valentijn heeft nadelen’

Valentijnsdag is traditioneel een dag om de romantische liefde tussen twee personen te vieren, maar dit is volgens Evelien de Jong veel te beperkt, en maakt onzeker. 

Lees verder

atria

Abortus: persoonlijke verhalen zijn politiek

Uit recent onderzoek (TNS NIPO in opdracht van de SGP) blijkt dat ons denken over abortus verandert. Meer jongeren zijn tegen abortus en 91% van de ondervraagden vindt het een goed idee als vrouwen een reden moeten opgeven voor hun abortus. Dat is zorgwekkend. Er is (en er wordt elders) hard gestreden voor het recht op abortus. De persoonlijke keuze voor een abortus of voor het moederschap, dan wel afstaan van een kind, wordt steeds complexer. Terwijl begrip voor die persoonlijke keuze lijkt af te nemen. Deze onderzoeksresultaten mogen niet het eindpunt zijn, maar vormen hopelijk het startschot voor een maatschappelijk debat.

Lees verder

De groei van éénoudergezinnen: ‘De handen vrij om op zoek te gaan naar die liefdesrelatie’

Het krijgen van kinderen moet je beter plannen, stelt Evelien de Jong, oprichter van de site wilikeenkind.nl. En dan kun je het zelfs alleen.

Lees verder

nrc

Moeders, wacht niet op De Ware

De Ware bestaat niet. Het heeft dus ook geen zin om hem te wachten als je moeder wilt worden, betoogt Evelien de Jong…

Lees verder

Wil ik een kind op social media