Dromen over ware? Niet doen.

Dromen vormen het grooste obstakel voor gezinsgeluk. Dat kun je voorkomen, daar help ik je graag bij.

Heb je dromen die je met niemand deelt? Dromen waarvan het schaamrood je op de kaken brandt? Dromen waar je jezelf voor schaamt, die je met niemand anders deelt omdat ze te gênant zijn.

Dromen over dat DE ander hetzelfde wil als jij, op hetzelfde moment en net zo graag.

Ook als dat helemaal niet het geval is.

Dan droom je dat DE ander zich bedenkt. De ander bedenkt zich, loopt over naar jouw standpunt en jullie leefden nog lang en gelukkig.

The end?

Nope.

WAKE UP!

HIER vind je een afbeelding van de kinderwensfasen piramide

Dat soort dromen over je privéleven zijn het grootste obstakel voor gezinsgeluk. Dat hoor ik bijna dagelijks terug van de honderden mensen die ik spreek over hun twijfels en de kinderwens.

In deze podcast hoor je over de verschillende soorten dromen (obstakels) die ik tegenkomen. En over de 4 fases waarin je kunt zitten qua kinderwens.

Ben jij een dromer, denker, doener of ben je goed bezig? Meer over deze verschillende fasen en hun oplossingen in deze podcast.

En over dromen die nachtmerries werden.

– De vrouw die een kind wilde van haar minaar. *schaam, schaam* dat ben ik zelf. Wil je mij een kind geven?

Nee, dat vindt m’n vriendin niet leuk.

Gelukkig zitten m’n eileiders dicht en is het mij nooit gelukt om stiekem zwanger te worden. Een vriendin van mij lukte het wel. En nu zit ze in een soort van hel. Haar zoon voelt wel dat er van alles speelt maar is nog te klein om zich daar druk over te maken. Zij haat mannen, meer specifiek de lafbek vader die bij z’n gezin bleef, totdat hij ging scheiden maar ook toen niet voor haar koos. Au. Enfin. Nachtmerrie.

– De man met een oudere vriendin, die bij aanvang van de relatie zei: prima ik hoef ook geen kind, maar zich halverwege de veertig bedenkt. “Ik wil toch vader worden van m’n biologisch eigen kind, maar hoe vertel ik haar dat?”, dat zal ze toch niet erg vinden?

– Het stel waarvan de man zegt: “ik wil niet meer, want heb al 2 kinderen, maar ik wil haar niet kwijt.’ Zij zegt: “Mijn kinderwens kan ik niet opgeven, maar ik wil deze relatie niet kwijt (single wil ik geen kind) en hij zegt nooit echt nee, maar ook geen ja en de tijd tikt.”

Dat soort situaties en dat je dan alleen maar kunt denken:

Poef. Alles komt goed.

Ware liefde overwint alles. Of zo iets. Wellicht. Misschien is deze droom geen bedrog. Als ik maar hard genoeg m’n ogen dichtknijp dan komt het goed. 

Beter dan dromen, is een strategisch stappenplan.

Luister die podcast, like of beter nog geef een review! Dan kunnen anderen deze podcast ook vinden.

Staat jouw droom er niet tussen? Heb jij een schaamroder verhaal? Mail me op info @ wilikeenkind.nl

Happy dreaming

Evelien

PS In welke fase zit jij van de Kinderwenspiramide? 

moederdag vervang door vrouwendag
De kinderwens Beslisgids:
Maak werk van je kinderwens

Twijfel jij over wel / geen kind?

Download mijn gratis Kinderwens Beslisgids; ik help je met het juiste besluit nemen.

moederdag vervang door vrouwendag
De Vruchtbaarheid gids

Hoe vruchtbaar ben je als vrouw per leeftijd? Welke vruchtbaarheidsbehandelingen zijn er? Wat kun je zelf doen? Wat zijn de voordelen van ouder moederschap?
Alles over de vruchtbaarheid van vrouwen op 1 centrale plek. Handig!