Inzicht pro-life beweging

Ik kreeg inzicht van de pro-life beweging in Amerika. 

Ik heb mij ooit willen uitschrijven bij de katholieke kerk. Maar dat gaat niet zo makkelijk. Ik vier graag Carnaval maar verder zie ik mezelf niet als katholiek. 

Er zijn dus mensen die heel actief zijn voor de pro-life beweging. Deze zwangerschapscentra hebben een oogmerk: vrouwen die zwanger zijn en twijfelen om het te houden. Ze bieden daar hulp aan de zwangere en hopen dat je ervoor kiest om geen abortus te doen. Ze gebruiken: Choose life. 

Ze doen onderzoek naar hoezeer mensen twijfelen. Ze richten zich hierop op de vrouwen die al zeker weten dat ze abortus willen. Ze vragen niet of je abortus wilt doen. Ze gaan een gesprek aan en als de vrouw het aangeeft schrijven ze het op. 

Ze geven gratis echo’s. Daarom lopen er veel mensen naar binnen. Ze gebruiken dit dus als markering instrument. Het beeldscherm komt vol in zicht en de hartslag wordt extra hard gezet. Hierna gaan ze pushen of de vrouw niet twijfelt. 

Uit de enquetes die ze vragen aan vrouwen die zeker zijn abortus te willen vragen ze: “zijn er dingen waardoor je van gedachte zou kunnen veranderen?”

84% zegt: dat als de man in hun verhaal zou zeggen: “Ik ga helpen, ik ga steunen” dat ze het dan willen houden.
Sinds ze dat weten bij de pro-life zwangerschap-centra, richten ze zich ook op de man. Voor de mannen gebruiken ze het heldenverhaal. “Wat zou jouw superheld doen in deze situatie?”. 

Mijn grootste inzicht is dus dat ze al het onderzoek doen en duidelijk kijken naar de statistieken en cijfers en dan kijken waar de meeste winst zit.

Het artikel staat in het NRC en heet: “Dit zwangerschapscentrum in Ohio weet hoe je een vrouw voor het leven laat kiezen”. 

Atria artikel: Abortus: persoonlijke verhalen zijn politiek.

moederdag vervang door vrouwendag
De kinderwens Beslisgids:
Maak werk van je kinderwens

Twijfel jij over wel / geen kind?

Download mijn gratis Kinderwens Beslisgids; ik help je met het juiste besluit nemen.

moederdag vervang door vrouwendag
De Vruchtbaarheid gids

Hoe vruchtbaar ben je als vrouw per leeftijd? Welke vruchtbaarheidsbehandelingen zijn er? Wat kun je zelf doen? Wat zijn de voordelen van ouder moederschap?
Alles over de vruchtbaarheid van vrouwen op 1 centrale plek. Handig!