Stiekem zwanger worden, 5 tips van een ervaringsdeskundige bevatte wat onduidelijkheden, bleek uit reacties. Waar zaten mensen mee?

    1. Als mannen nee zeggen dan bedoelen ze geen ja, dan bedoelen ze nee
    2. Wat Evelien het verschil tussen stiekem en stiekem noemt, is het verschil tussen stiekem en eerlijk
    3. Evelien is geen ervaringsdeskundige want nooit stiekem zwanger geweest

1 Als mannen nee zeggen, dan bedoelen ze nee

Mwah.

Als mannen nee zeggen dan bedoelen ze van alles, waaronder nee. Ze bedoelen ook: ik ben bang. Ik ben er nog niet aan toe. Ik weet niet of jij wel de juiste vrouw bent. Ik wil mijn vrijheid niet kwijt. Ik ben zelf nog een kind. Ik heb nog 10 jaar om iets met m’n kinderwens te doen. Ik wil carriere maken. Eerst financiële zekerheid.

stiekem zwanger, als ik nee zeg bedoel ik ook nee

Dus soms bedoelen ze, nee, nog niet.
Of ze bedoelen nee, nooit, never niet.
Of ze bedoelen: ik vind deze beslissing te groot en te allesomvattend, ik doe lekker m’n vingers in m’n oor ‘La, la, la, laaaa.’
Beetje kinderachtig.

Net als vrouwen.
Als vrouwen ja zeggen dan bedoelen ze ook van alles, waaronder ja. Ze bedoelen ook: ik wil ooit moeder worden en het is nu of nooit. Als je echt van me houdt dan geef je me een kind, dat hoort zo. Lul, eikel, zak hooi.
Kortom ook een beetje kinderachtig.

Het is een misverstand om te denken dat vrouwen verbaal over mannen heen denderen. Vrouwen zijn verbaal niet sterker dan mannen. Noch gebruiken vrouwen 20.000 woorden meer per dag dan mannen. Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig qua communicatie. 

Dus als mannen nee zeggen bedoelen ze van alles. Bovendien, als mannen geen vader willen worden, dan hebben ze de verantwoordelijkheid om geen kinderen te maken. Als mannen nee zeggen en ze bedoelen ook echt nee, dan moeten ze nee doen. Of zoals een vriendin van mij het eloquent verwoordde:

Als je groot genoeg bent om ‘m erin te hangen, dan ben je ook groot genoeg voor het vaderschap.

Dat geldt zeker voor mannen die de dertig zijn gepasseerd.

stiekem of niet stiekem, question

2 Je hebt niet stiekem en stiekem zwanger worden, maar stiekem en niet-stiekem

Onzorgvuldige woordkeus, my bad. Ik leg het uit.

Wat ik bedoel met sneaky zwanger worden, is opzettelijk zwanger worden of per ongeluk expres zwanger worden. Ik bedoel met stiekem niet zo zeer eerlijk vertellen maar tactisch zwijgen. Super stiekem is liegen dat je de pil gebruikt terwijl je al weken foliumzuur slikt. Liegen dat je net ongesteld bent geweest. Liegen over je kinderwens.

Een goed alternatief voor liegen? Zwijgen.

Dat is het beste alternatief voor stiekem zwanger worden: Sneaky zwijgen. Sneaky zwijgen en opzettelijk zwanger worden. Als je onwillige vriend aan je vraagt: Ben je aan de pil? Dan zeg je:

Nope. Niet aan de pil, ben ik allergisch voor. Als het ervan komt, dan is het welkom. Laten we samen porno kijken, moet je dit zien.

Wees eerlijk over je doel en handel in de richting van dat doel

Een deelneemster aan het KinderwensKompas vertelde dat haar lief niet wil, maar waarschijnlijk wel schoorvoetend akkoord zal gaan mocht ie voor een voldongen feit gesteld worden.
?Huh?! Dus hij wil wel, maar is er niet zeker van. Niet enthousiast genoeg over, durft niet echt te kiezen. Zelf bewust en verantwoordelijk de keus voor het vaderschap maken? A bridge too far.

Voor een voldongen feit geplaatst worden, betekent toestemmen. Such is life.

De grap is dat zij hem inseint wanneer je ze ovuleert zodat ze extra voorzorgsmaatregelen kunnen nemen om zwangerschap te voorkomen.
WTF? Ze wil toch juist een kind? Waarom waarschuwt ze hem dan? Verbazingwekkend en tegelijkertijd ook herkenbaar.

De vrouw als Barbara-mama, die zich in de door hun vriend gewenste vorm, om hem heen vouwen.

Ik heb een dringende kinderwens, maar hij nog niet dus ik wacht af. Of ik probeer om hem enthousiast te krijgen door gesprekken, door lieve kindjes te lenen of door hem artikelen te voeren met zwangerschapsgeschikte standjes. Ondertussen draag ik er zorg voor dat we zijn doel bereiken; uitstel voor onbepaalde tijd.Dat laatste raad ik af.

Je bent geen Barbara-mama, hou op met zijn doelen te verwezenlijken.

Zeg eerlijk: ik heb een kinderwens, ik wil moeder worden. Als jij geen vader wil worden, dan is dat jouw verantwoordelijkheid.

Maak er niet te veel woorden aan vuil.

Ga niet zitten simmen dat hij supergraag moet willen, dat hij niet echt van je houdt of ander romantisch geneuzel. Hij is bang, hij twijfelt, hij draalt. Prima. Jij bent ook bang, jij twijfelt ook en dat dralen komt je bekend voor.

Een vrouw moet op tijd baren. Zo is de natuur, daar is niets aan te doen.

evaringsdeskundige, evelien de jong, expert, stiekem zwanger

3. Evelien is geen ervaringsdeskundige, want ze is nooit stiekem zwanger geweest

You’ve got me.

Ervaringsdeskundige is geen beschermd beroep, het bewijs van m’n preoccupatie met stiekem zwanger worden kan ik tonen in een urenstaatje of via m’n 7 volgeschreven dagboeken maar het feit blijft: ik werd niet stiekem zwanger.

Zoals er vele dames op dit moment druk bezig zijn met stiekem zwanger worden, al dan niet in hun hoofd. Terwijl die vrouwen dat uiteindelijk niet zullen worden. Ze zullen op een andere manier vormgeven aan hun gezinsgeluk.

Dames, ik hoop dat jullie net zoveel geluk hebben als ik. Dat jullie er werk van maken, net als ik.

Dat je volgend jaar denkt, oh ja, ik wilde toen ook nog stiekem zwanger worden van die ene Flip. Goed dat het op niks uitgelopen is. Dat je nu co-ouderschap hebt met mannen die bij je passen. Of een heerlijk kindje van een bekende donor. Of zoals ik nu, een relatie hebt die groeit en zich ontwikkelt. Met een man die bij je past. Die het beste uit je haalt.

Stiekem zwanger worden is wat anders dan zwanger zijn.
Stiekem zwanger worden bestaat uit de pogingen om zwanger te raken. Het bestaat uit dagdromen, die geile seks en even blijven liggen.

Stiekem zwanger worden is een eenzame zwangerschapstest halen bij de Etos en alleen de teleurstelling verwerken.

Zwanger worden is een motherfucker

De kans op zwangerschap per ovulatie is klein. Ik was verbijsterd toen ik het las. 20%. 1 op 5. Als je jong bent.
Als je ouder wordt neemt de kans af. Het is 5% per ovulatie als je 40 bent. 1 op 20.

Motherfucker.

Heel je adolescentie ben je doodsbang om zwanger te worden. Condooms, de pil, de morningafterpil, je ouders, leraren, de hele goegemeente waarschuwt. Pas op dat je niet zwanger wordt.

En als je de 40 nadert dan slaat het hele verhaal ineens om. Je bent doodsbang dat het misschien wel te laat is. Je ouders, je vriendinnen, betweterige heren, iedereen waarschuwt: van uitstel komt afstel. Pas op, straks kun je niet meer zwanger worden.

Life is a bitch. Met eenzame zwangerschapstesten.

En ik ben een ervaringsdeskundige.

liefs,
Evelien
PS Wil je er eens met een professional over praten, mail me voor een Kinderwens Scan. Een vrijblijvend ende gratis telefonisch gesprek over jouw situatie. Maak werk van je persoonlijke Plan B.

BABY, boyfriend, plan b