What not?
Daten terwijl je een sterke kinderwens hebt, is als zwemmen met een enorme trouwjurk aan. Hoe harder jij je best doet, hoe sneller je uitgeput raakt en verzuipt.

Het meest gegeven advies aan singles met een kinderwens is dan ook: Laat het los, dan komt het vanzelf.

Super irritant advies van lieve, naïeve mensen. Ze bedoelen het goed, maar wat zou je ze graag de nek omdraaien.

Hoe laat je ‘het’ los? Dat vertellen ze er niet bij. Hoezo komt het vanzelf? Dat is de afgelopen 35 jaar ook niet gebeurd. Bovendien wordt het probleem vanzelf steeds groter, niet kleiner.
Dus lieve, naïeve mensen. Hou je bek.

daten onder druk (1)

Er zijn vier oorzaken waardoor je kinderwens druk zet op het daten. Gebrek aan tijd is daarvan de belangrijkste. Als je 35+ bent en een kind wil dan heb je geen zeeën van tijd om elkaar beter te leren kennen. Je kunt niet experimenteren, leren van fouten en jullie relatie laten groeien. Het moet meteen, Patsboem, raak zijn. No time to waste.

Tekst van datende dames: Tjop, tjop. Let’s get it on. Wil je kinderen of niet?

Hij is een slappe zak als ie niet meteen enthousiast staat te trappelen, maar twijfels heeft. Want wat zeggen jij en je vriendinnen? De lul. Weet ie niet dat een vrouw niet kan wachten? Hij houdt je aan het lijntje. Het is een nono. Dumpen die gast, hij gaat niet echt voor je.

daten zonder druk (1)

Kun je daten met een kinderwens maar zonder druk? Ja dat kan. Mits je het goed aanpakt. Het Goed Bezig traject werkt een maand lang aan het ‘hoe en wat’ van daten zonder druk. Die methode past niet in een blog (you wish 😉 maar ik geef je een ‘Must Have’ inzicht, dat veel dames verder helpt. Plus de dating beginnersbonus: an all American supereasy quickfix, voor gewitooitnooitnie.*

Wat je absoluut moet weten voordat jij, met je kinderwens onder de arm, gaat daten
Creëer ruimte voor groei. Die ruimte maak je op verschillende manieren maar er is er een waarvan ik steeds weer zie dat die goede resultaten oplevert. Empathie. Verplaats jezelf in zijn positie.

Vrouwen zijn empathisch maar onder druk van de kinderwens verschrompelt hun empathisch vermogen ineens tot dat van een goudvis. Hun mantra: als-je-echt-van-me-houdt-geef-je-mij-een-kind.

Niet doen. Ga eens in zijn schoenen staan. Stel, je bent een leuke vent, goeie baan, toffe vrienden, fijn huis en een stamkroeg waar ze zonder te vragen het juiste bijzondere biertje voor je klaar zetten. Je hebt alle vrijheid maar alleen is ook maar alleen. Je zoekt de Ware. Daarvoor heb je de tijd, want je hoeft niet binnen 5 jaar kinderen te krijgen. Je ontmoet een topdame. Je vraagt jezelf af of dit de Ware is? Dan zegt zij:

Tjop, tjop. Let’s get it on. Wil je kinderen of niet?

Scary.

Die wil je kinderen met mij of niet?-vraag is superscary. Niet alleen vanwege de inhoud van de vraag, zo’n kind heeft nogal een impact op je leven, maar het is bovendien een retorische vraag. Ieder ander antwoord dan: “Ja leuk kinderen. Let’s get it on. Tjop, tjop.” is fout. Terwijl het best interessant is om te weten wat er in zijn hoofd omgaat.

WAAR IS HIJ

Hij is bang voor:
1. Verlies van vrijheid
2. Verlies van aandacht van partner, want alle aandacht gaat naar het kind
3. Twijfel aan relatie, levenslange verbintenis samen
4. Twijfel over grote verantwoordelijkheid (zelf nog een kind zijn)
5. De financiële consequenties van een kind
6. Verlies van passie in de relatie (no sex, ever again)
7. Geen tijd voor carrière, café of kameraden

Gegronde angsten als je het mij vraagt. Als je wil dat jullie relatie groeit dan moet je dit soort angsten kunnen delen. Er moet ruimte zijn voor twijfel en jullie moeten de tijd nemen om te werken aan wederzijds begrip.

Sorry maar ik heb geen tijd voor dit gezever
Dat is ook waar. Absoluut. Single vrouwen van vijfendertig jaar en ouder kunnen niet blijven wachten en treuzelen. Daarom moet je jouw kinderwens en je relatiewens apart van elkaar bekijken. Werk aan je relatie en maak los daarvan een plan voor je kinderwens.

Maar dat is weer een heel ander verhaal, het duurt even voordat je zo’n stap kunt maken. Bovendien is dat precies waar veel vrouwen weerstand tegen voelen. Ik kan 1000 x bloggen Fuck het Romantisch Liefdesideaal, het blijft waarschijnlijker dat het romantisch liefdesideaal jou fuckt.

36 QUESTIONS

Dat is niet erg. Voor onverbeterlijke romantici geef ik hier an all American quickfix for love. De 36 vragen die ware liefde tussen volslagen vreemden bewerkstelligen. Check 36 Questions in love. Bij voorkeur samen met een fatsoenlijke date.
Zoals gezegd, voor gewitooitnooitnie.*

*Brabants voor: Weet jij veel, misschien werkt dit malle trucje wel uitgerekend bij jou.