stiekem zwanger worden

Stiekem zwanger worden?

‘Stiekem zwanger worden. Gewoon per ongeluk expres zwanger van hem worden, dat zou ik doen als ik jou was.’

Advies dat ik niet 1 x kreeg, maar wel 117 keer. Van goede vrienden en vage bekenden, van vrouwen en mannen. Maar hoe je dat dan doet, gewoon-per-ongeluk-expres-stiekem-zwanger worden, dat zeggen ze er niet bij. En hoe het afloopt ook niet.
‘Dan zie je daarna wel verder.’

Ja.
Sowieso.
Je leven gaat daarna gewoon door, op de wankele fundamenten van stiekem zwanger worden. Maar word je daar gelukkig van? Dat is de hamvraag van vrouwen die overwegen stiekem zwanger te worden.

Ik heb het zelf overwogen, stiekem zwanger worden, dus ik weet waar ik het over heb.

Ik had jarenlang een fysieke relatie met een man die niet de mijne was en dat ook nooit zou worden. Ik dagdroomde over per ongeluk zwanger van hem zijn. Hij zou inzien dat ik de moeder van zijn kind was, en de vrouw van zijn leven. (Ik schrijf dit met het schaamrood op mijn kaken)
Uiteindelijk heb ik het hem op de man af gevraagd: ‘Wil je mijn zaaddonor zijn?’ en het antwoord was nee. Zijn precieze formulering: ‘Ik denk niet dat mijn vriendin dat leuk zal vinden.’ Leermomentje voor Evelien.

Als ik echt een kind van hem had gewild, dan had ik hem er in moeten luizen. Dat heb ik na die zaadvraag ook nog kort geprobeerd. Min of meer, mijn pogingen bestonden vooral uit dagdromen, hopen en bidden. En geile seks natuurlijk.

Ik kan niet stiekem zwanger worden. Allebei mijn eileiders zitten dicht, dus alleen stiekeme IVF was succesvol geweest.

There is no such thing as ‘stiekeme IVF’. En dat brengt me meteen bij de eerste tip.

STIEKEM zwanger worden, tips, opzettelijk zwanger worden,

Monitor je cyclus

Weet jij wanneer je ovuleert? De seks moet ervoor of tijdens plaatsvinden. Installeer vandaag nog een fertiliteits-app en monitor je cyclus.
Zes weken voordat je begint met zwanger willen worden, slik je foliumzuur. Uiteraard ben je al gestopt met roken. Daarnaast is het voor het ongeboren kind goed als jij, en indien mogelijk hij, geen drank of drugs gebruiken. Helaas is een dagje sauna ook geen aanrader, want meer dan 35 graden is slecht voor sperma. Idealiter heb je seks en blijf je daarna 10 minuten liggen.
Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar met ken je lichaam bedoel ik: vijzel je kennis over vruchtbaarheid op. Check 24 baby voor meer concrete vruchtbaarheidstips.

Psst, Evelien, hoe kom ik erachter of ik überhaupt vruchtbaar ben?

(You scared da shit outta me met die dichte eileider shizzle)
Sorry.
De vruchtbaarheidstest, bestaat niet.
Bummer.
Er zijn diverse testen die verschillende oorzaken van onvruchtbaarheid aantonen. Heb je ooit Chlamydia gehad? Dan kunnen je eileiders zowel aan de buiten als binnenkant beschadigd zijn of verstopt zitten. Daar kom je achter in het ziekenhuis via een kijk-operatie of door middel van contrastvloeistof in je baarmoeder. Je komt in aanmerking voor zo’n onderzoek door een gynaecoloog, na een verwijzing van je huisarts, als je ouder bent dan 35 en al langer dan een half jaar zwanger probeert te worden.
Bummer.
Dan heb je nog zaken als verminderde vruchtbaarheid, hormoonstoornissen en onverklaarbare onvruchtbaarheid.
Triple bummer.
Ander matig nieuws: meten is weten.
Niet alleen bestaat er geen simpele vruchtbaarheidstest om aan te geven of je vruchtbaar bent of niet, je moet altijd eerst temperaturen voordat je wordt onderzocht in een ziekenhuis.

Temperaturen is de methode met een excelsheet waarbij je iedere dag op exact hetzelfde tijdstip, voordat je opstaat, een digitale thermometer met 2 cijfers achter de komma in je rectum stopt.

Bummer and beyond.

De kans op per-ongeluk-expres-zwanger-worden hangt af van je fysiek, maar om te weten of het bij je past, is zelfkennis cruciaal.

stiekem zwanger worden, zelfkennis

Onderzoek je verwachtingen

Hoe weet je of het bij je past, stiekem zwanger worden? Als in:

‘Ik werd stiekem zwanger van hem en we leefden nog lang en gelukkig’.

Daarvoor is zelfkennis noodzakelijk. Weten wie je bent. Dat is moeilijk, want bij zelfkennis ben je zowel de onderzoeker als het onderwerp van onderzoek, maar gelukkig zijn er professionals die je daarbij helpen. Je kunt naar een psycholoog of een coach (me, me, pick me), maar het kan ook door zelfstudie.

Lezen is denken met andermans hoofd.

Ik tip drie blogs voor dames die denken aan stiekem zwanger worden:
1. Rouwen Je verdriet om gemiste kansen in de liefde verwerken
2.Relatiemateriaal Zelfonderzoek speciaal voor singles met aandacht voor hechtingsstijlen
3.Daten met een kinderwens Over de invloed van je kinderwens op je liefdesleven

Lezen en kennis opdoen is goed begin, daarna is het tijd om zelf een verhaal te maken. Jouw levensverhaal.

stiekem zwanger worden, storytelling

Je levensverhaal: Bouquetreeks, Chicklit of Literatuur?

Overwegen om stiekem zwanger te worden doe je voornamelijk door fantaseren. Dagdromen. Herken je dit?

‘Ik moet je iets vertellen, ik ben zwanger. En het is van jou.’
‘O.’

‘Ik wilde niet, maar nu je zwanger bent? Ga ik ervoor! Je bent de vrouw van mijn leven, de moeder van m’n kind. Ik dump m’n vriendin. Wil jij met me trouwen?’

Slecht verhaal. (Daar is het schaamrood op m’n kaken weer.) Zelfs voor een Bouquetreeks roman is deze verhaallijn dunnetjes. Een dagdroom over een wonder. Niet het wonder van een nieuw leven en het moederschap, maar het wonder der Romantiek.

Dat kan beter.

Gelukkig zitten m’n eileiders dicht en kreeg ik die extra kans om een goed verhaal te maken. Een reeks van kansen kan ik wel zeggen. Met als resultaat een levensverhaal dat leest als een roman. Een goed boek. Met happy ending. Nondeju.

Gelukkig lees jij dit nu. Dit is jouw kans om een goed verhaal te maken.

Iedereen kan een goed verhaal maken met behulp van Storytelling.

Storytelling is een methode die structuur en inspiratie biedt

Anders dan bij dagdromen, waar de romantiek centraal staat, maak je met storytelling een aantal scenario’s waaruit je kunt kiezen. Daarmee is niet gezegd dat die verhalen werkelijkheid worden, maar in de plaats van dromen over romantiek, onderzoek je welke kant jij op wil met jouw leven.
De belangrijkste drie vragen die je jezelf stelt met Storytelling:

  1. Wat is mijn doel? Je maakt een groter, veelomvattender doel voor je privéleven. Groter dan ‘zwanger-worden-en-daarna-zie-ik-wel-verder’.
  2. Wie spelen de hoofdrol? Jijzelf, dat ligt voor de hand. Maar ook het perspectief van je toekomstig kind is interessant. En natuurlijk het verhaal door de ogen van de toekomstige vader.
  3. Welke verwachtingen heb ik? Een groot verschil tussen dagdromen en storytelling is dat je bij de laatstgenoemde je verschillende opties uitwerkt. Verwacht je stiekem dat hij voor jou kiest, of verwacht je alleenstaand moeder te worden van een bekende donor?

Je moet echt schrijven, niet in denken in je hoofd, maar op papier uitwerken. Dat hoeven geen literaire volzinnen te zijn, vul minimaal het storyboard met kernwoorden in voor een goede verhaallijn.Dit kan best confronterend zijn, maar als stiekem zwanger worden je plan is, dan is het goed om te oefenen met confrontatie. Neem de persoonlijkheid van je potentiële papa mee in je verwachtingen.

stiekem zwanger worden, potentiële papa

Potentiële papa’s opgedeeld in 3 categorieën:

1. De kroegbaby – van een onbekende voorbijganger
2. Meneer knipperlicht – jullie hebben elkaars nummer en geile seks
3. Je relatie – jullie kennen elkaars vrienden en familie

1 De kroegbaby – Waarom je dat niet moet doen

Ik ken een dame die opzettelijk zwanger werd van een voorbijganger. Hoe liefdevol, veilig en warm het gezin ook is, ik heb te doen met het zoontje. Hij vertelde me, buiten gehoor van z’n moeder, dat hij geen idee heeft wie zijn vader is en dat hij daar veel over nadenkt. Hij zit op z’n Ajax dekbed, in een kamer vol voetbalposters en pin-ups, te piekeren over zijn non-existente vader.
Hij stelt zichzelf vragen waar nooit een antwoord op zal komen, want de moeder weet niets van die one-night donor.

Ja maar Evelien, ik ken de donor wel, ik zorg er alleen voor dat hij er nooit achterkomt

Sweetie darling, wij klikken duidelijk niet. Je kind opzadelen met leugens en bedrog als familiegeschiedenis? Dat is smeken om ellende.

Dramaqueen. No more As the world turns voor jou.

Ik snap dat je in de war bent. Dat begrijp ik heul goed, dat was ik zelf ook. Maar in alle verwarring kon ik wel iets verder kijken dan de conceptie. Maar als je de stiekem-zwanger-worden-levenslang-levensgroot-geheim-meedragen-variant serieus overweegt, google dan eerst een psycholoog. Zorg dat je de beste versie van jezelf bent, voordat je aan het moederschap begint.

2 Meneer Knipperlicht – Kun je doen

Zie hieronder bij punt 3.

3 Je relatie – Kun je ook doen

Hoe reageert de potentiële papa op jouw zwangerschap? In sommige gevallen is het namelijk helemaal geen slecht idee om stiekem zwanger te worden.

Sommige mannen zeggen nee, terwijl ze eigenlijk tot ja gedwongen willen worden.

Pikante stelling, ja.

Mocht er een beweging ontstaan van mannen die met borden NO MEANS NO door de straten marcheren, dan ga ik daar graag mee in gesprek.

Persoonlijk ken ik heren die erin geluisd zijn en daar vrede mee hebben. Vrouwen die hem erin geluisd hebben en daar dolgelukkig mee zijn. Een vriend van me is zo papa geworden. Hij zei letterlijk achteraf:

Ik wist niet dat het zo leuk zou zijn. Het is fantastisch, vader worden. Ik had geen idee, want ik zag alleen dat maten van me niet meer in de kroeg kwamen. Of vroeg aftaaiden. Gasten die eerst de beest uithingen en nu getemd thuis zitten. Maar nu snap ik waarom ze thuis zitten, het is zo mooi. Als ik dat had geweten, was ik er veel eerder aan begonnen.

Helaas promoot hij het papa-schap niet bij andere mannen: ‘Neuh. Da’s dan weer niet m’n missie. Ik krijg het toch niet uitgelegd.’

En dat is jammer, want we hebben juist behoefte aan papa’s die het vaderschap cultiveren.

Eh Evelien, ik verwacht niets van hem, daarom doe ik het stiekem.

Welles.

Je verwacht wel iets van hem. Een kind krijgen is zo essentieel, heeft zoveel impact op jouw leven, op zijn leven, het leven van jullie kind. Je verwachtingen gelden niet alleen voor de potentiële papa, maar ook voor je kind. Doe je best.

Make ‘an educated guess’- A guess that is made using judgment and a particular level of knowledge and is therefore more likely to be correct.

Zo’n educated guess maak je makkelijk met behulp van de verschillende scenario’s uit de storytelling methode. Is hij het type dat een prima weekend vader is voor leuke dingen? Betaalt hij jou alimentatie of komt ie wekelijks 50 euro van je lenen? Verwacht je dat hij niks doet, vlucht, of een gezin met een andere vrouw sticht, realiseer jezelf dan dat jij het later moet uitleggen aan je kind.

Overigens kun je mannen dwingen om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Juridisch dwingen.

Dat is net zo leuk als het klinkt. Juridisch dwingen.

Stiekem zwanger worden, juridisch

5 Juridisch mijnenveld van stiekem zwanger worden

Ik heb gesmuld van het sensatieverhaal van Boris Becker in een bezemkast en die chick werd gewoon een rijke alleenstaand moeder. Maar hoe pijnlijk is het om achteraf te horen dat je moeder een avontuurtje was? Om in de krant te lezen dat je vader zegt: “Een snel avontuurtje kan men toch niet op een lijn stellen met gezin en kinderen en vertrouwen en respect.”

De juridische weg heb je niet voor ogen als je dagdroomt over opzettelijk zwanger worden. Maar zelfs als jij dat pad niet op wil, dan kan het nog zo zijn dat hij je dat pad op dwingt. Speciaal voor wilikeenkind.nl schreef Mr. Ariane Hendriks, familierecht advocaat, een stuk over het juridische mijnenveld van een kroegbaby.

Je leest het artikel hier. Het belangrijkste inzicht is dat een man plichten heeft, maar ook rechten. Dus ja, jij kunt zeggen: ‘Betalen Pannenkoek’, maar vergeet niet dat hij kan zeggen: ‘Het is ook mijn kind. Jij moet rekening met mij houden.’

Stiekem zwanger worden, you go girl. Mijn morele disclaimer

Tijdens het schrijven van dit blog worstelde ik met de vraag of ik hier ook de ethische kant moet belichten. Is het slecht om een man erin te luizen?

Jup.

Iemand stiekem opzadelen met een kind verdient geen schoonheidsprijs. Maar kinderloos blijven terwijl je moeder wilt worden is ook dieptriest. De vraag is natuurlijk of stiekem zwanger worden je beste optie is? Kun je niet beter die relatie of dat knipperlicht uitmaken en dan zwanger worden van een bekende donor, of van een co-ouder die ook een vader is voor jou en jullie kind?

Dat hangt er van af.

Je hebt stiekem en stiekem.

Stiekem als in keihard liegen. Liegen dat je aan de pil bent en dat je nu geen kind wil. Terwijl je ondertussen foliumzuur slikt, je ovulatie meet en geil doet als het goed uitkomt. Super stiekem zeg maar.

Of sneaky stiekem als in wie zwijgt stemt toe. Je zegt eerlijk: ik wil graag kinderen en als jij ze niet wil dan moet jij daar maatregelen tegen nemen. Sneaky tussen neus en lippen door laten vallen dat een kind krijgen je doel is. Kijken wat ie doet. Wil hij voortaan voor het zingen de kerk uit, of af en toe een condoom om? Des te beter. Sneaky stiekem is de situatie waarin jij opzettelijk zwanger wordt en hij per ongeluk vader.

Die laatste stiekem verdient de voorkeur.